Tävlingsledare Sauli Jaara: TACK!

Mästare2021-tävlingarna är nu bakom oss. Evenemanget kulminerade i avslutningsceremonin den 20.5.2021 kl. 19:00

Tävlande, utan er närvaro skulle evenemanget ha varit meningslöst och icke-betydelsefullt. Jag vill tacka er alla, var och en, och gemensamt för att ni var med, deltog och anpassade er till den speciella situationen. Allt fungerade inte som det gjort under de senaste 20 åren. Vi var tvungna att göra begränsningar, och gällande många saker stod vi mellan två eldar där både Corona-begränsningarna och de stora förväntningarna på evenemanget satte oss i en tråkig situation med många olika beslut att fatta. Vi strävade efter att ta våra beslut så att de tävlande beaktades i första hand. Tusen tack till tränarna och lagledarna; er inställning var förstående och ni passade in i er roll på ett strålande sätt.

Tack alla samarbetspartners; företag, utbildningsanordnare och övriga samfund. Ni tog, gemensamt med oss, ett stort ansvar för att få tävlingarna genomförda och ni möjliggjorde ett lyckat evenemang. Jag vill tacka er alla för att ni var med. Det enorma antalet samarbetsavtal och deras totala värde visar att yrkesutbildningen fortfarande är högt värderad och uppskattad. Det känns som om uppskattningen är på stigande. Flera hundra av våra samarbetspartners har visat sitt intresse över att vara med och utveckla yrkesutbildningen.

Ett stort tack också till er alla som följde tävlingarna via webben. Systemet för detta var helt nytt och vi, samt kommande arrangörer, fick många nya erfarenheter kring hur systemet kunde utvecklas i fortsättningen.

Tack till Undervisnings- och kulturministeriet för att ni beskyddar och finansierar evenemanget. Utan ert stöd skulle det inte vara möjligt att genomföra arrangemanget. Tack också till beslutsfattarna inom Uleåborg stad samt till beslutsfattarna inom andra städer och kommuner.

Ett särskilt tack till alla utbildningsanordnare som deltagit i arrangemanget: OSAO, LUOVI, BRAHE, OPAO, JEDU, LAPPIA, REDU, SDO, Helsinki Business College och Gradia.

Ett stort tack till alla studerande och lärare som deltagit i otaliga stödfunktioner. Er insats för att genomföra arrangemanget är extremt viktig.

Till alla de företag som vi köpt högklassiga tjänster av; tack. Ert kunnande är enormt!

Jag har säkert glömt många på min lista, men meningen är att tacka er alla som varit med och möjliggjort ett lyckat evenemang. TACK!

Uleåborg 21.5.2021
Sauli Jaara
tävlingsledare
0400 330 587
sauli.jaara@osao.fi

Du är möjligen intresserad av

Tre grenar gör upp om Mästare2021-medaljerna i Kalajoki den 31.8–1.9.2021

Finalen i Mästare2021-tävlingen arrangerades decentraliserat på tolv olika platser i […]

Mästarnas Mästare Noora Salo vill vara en bra förebild

Noora Salo, studerande vid Perho Liiketalousopisto, valdes till nya ambassadör […]

Resultatmeddelande: FM-medaljörerna i Mästare-tävlingarna är klara

Mästare, FM-tävlingarna i yrkesskicklighet avslutas idag. Det är nu klart […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.