Mästarnas Mästare Noora Salo vill vara en bra förebild

Noora Salo, studerande vid Perho Liiketalousopisto, valdes till nya ambassadör för yrkesskicklighetstävlingar och yrkesutbildning i samband med Mästare2021 i Uleåborg.

–Som Mästarnas Mästare vill jag motivera och uppmuntra unga som funderar på om de ska ansöka till yrkesutbildning eller inte. Jag strävar efter att vara en bra förebild. Jag representerar min egen bransch och hela yrkesutbildningen i Finland. Det ska bli roligt att få berätta min egen historia, säger Noora.

Under det kommande året som Mästarnas Mästare får Noora köra runt i en Toyota Yaris hybridbil när hon är ute på sina representationsuppdrag. Noora får sitt körkort i juni, så den första längre bilturen blir när hon ska köra hem bilen från Uleåborg till Helsingfors.

Nöjd studerande som siktar på vidarestudier

Nu i vår utexamineras Noora till merkonom specialiserad inom försäljning och marknadsföring från Perho Liiketalousopisto. Hon har genomfört två examina samtidigt, och till hösten väntar ännu gymnasiestudier.

–Det bästa med att studera är allt nytt man lär sig samt alla erfarenheter man får via skolan och studierna. Jag var jättenervös inför Mästare-tävlingen, men lyckades göra jämna tävlingsprestationer. Vinsten kom ändå som en överraskning, berättar Noora.

I sommar ska Noora fungera som ansvarig visualist vid det kommande restaurangkonceptet vid Perhos nya campus Malmi samt ansvara för ett marknadsföringsprojekt åt ett gymföretag. Hon är också intresserad av vidarestudier, till exempel inom förvaltningskunskap eller visuell marknadsföring.

Noora Salo fokuserar på finaluppgiften i Mästare2021 Uleåborg -tävlingen. Foto: Laura Mäki, OSAO.

Vad är Mästarnas Mästare?

Sedan år 2002 har juryn för Mästare-tävlingen valt vem som blir årets Mästarnas Mästare bland de tävlande. Följande kriterier för valet finns i Mästare-reglerna: ”Mästarnas Mästare är den absolut bästa i sin gren. Han eller hon är stolt över sitt eget kunnande, sitt eget yrke och sin yrkesutbildning och är till sin natur positiv och utåtriktad, en god representant för sin gren och för yrkesutbildningen. Mästarnas Mästare är villig och duktig på att representera sitt eget yrkesområde och hela yrkesutbildningen.”

Tidigare års Mästarnas Mästare finns på webben: https://www.skillsfinland.fi/se/taitaja-tapahtuma/taitaja-kautta-aikojen

Huvudbild av artikeln: Mästarnas Mästare 2021 Noora Salo, Perho Liiketalousopisto. Foto: Jouni Ylisuutari, OSAO.

Du är möjligen intresserad av

Tre grenar gör upp om Mästare2021-medaljerna i Kalajoki den 31.8–1.9.2021

Finalen i Mästare2021-tävlingen arrangerades decentraliserat på tolv olika platser i […]

Tävlingsledare Sauli Jaara: TACK!

Mästare2021-tävlingarna är nu bakom oss. Evenemanget kulminerade i avslutningsceremonin den […]

Resultatmeddelande: FM-medaljörerna i Mästare-tävlingarna är klara

Mästare, FM-tävlingarna i yrkesskicklighet avslutas idag. Det är nu klart […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.