Resultatmeddelande: FM-medaljörerna i Mästare-tävlingarna är klara

Mästare, FM-tävlingarna i yrkesskicklighet avslutas idag. Det är nu klart vilka vinnarna i tredagarstävlingarna är. Prisutdelningen kan ses som webbsändning från klockan 19.

Tävlingen Mästare2021 Uleåborg arrangerades decentraliserat på 12 orter. I de olika tävlingsgrenarna utfördes tävlingsprestationer i tre dagar, och dessa har nu bedömts och medaljörerna i grenarna är nu klara.  På grund av coronaläget kunde publik inte få vara på plats, utan tävlingarna kunde följas som webbsändningar. Inspelningar av sändningarna kan ses ända till 3.6. på adressen taitaja2021.fi. På samma adress kan man följa med prisutdelningen idag från klockan 19.

−Mästare arrangerades i år på ett lite avvikande sätt, men vi är riktigt nöjda med slutresultatet. Grenarna kunde arrangeras på ett högklassigt och rättvist sätt i läroanstaltsmiljöerna. Publiken infann sig också bra till webbsändningarna, berättar Mästare-chefen Petri Hörkkö, som har ansvar för det långsiktiga utvecklandet av Mästare i Skills Finland.

−Vid Mästare2022-evenemanget i Björneborg nästa år är coronapandemin förhoppningsvis över och vi kan åter arrangera ett storevenemang för publiken. Målet också i fortsättningen är ändå att göra det möjligt att följa med tävlingsevenemanget via webben. Mästare är yrkesutbildningens skyltfönster där man får bekanta sig med tiotals olika yrken. Vi vill också i fortsättningen erbjuda den här möjligheten för högstadieelever runtom i Finland, planerar Hörkkö.

Resultat

Medaljörerna i FM-grenarna i Mästare och resultat från Mästare9-tävlingen finns som bilagor i slutet av meddelandet. Bilder på tävlande finns i Skills Finlands bildbank.

Bland alla guldmedaljörer valdes till ambassadör för yrkesskicklighetstävlingarna och för yrkesutbildningen, Mästarnas Mästare, Noora Salo från Perho Liiketalousopisto som tävlade i grenen Visuellt försäljningsarbete. Mästarnas Mästare får i ett års tid använda en Toyota Yaris -hybridbil som Juhan Auto från Uleåborg överlåtit.

Högstadieelevernas egen färdighetstävling Mästare9 arrangerades i år som ett virtuellt spel. Högstadieeleverna spelade i sina egna skolor i tremannalag. Tävlingen vanns av Kajaanin lyseos lag. I Mästare9-laget tävlade Laura Okkonen, Anniina Kemppainen och Anna Poranen.

Förutom FM-medaljer utdelas i samband med Mästare-tävlingarna också följande specialpris: Mästare-priset i Hållbar utveckling erhöll grenen Rengöringsservice, som segrare i tävlingen i företagsamhetsundervisning belönades Riverias Peruuttamaton asenne (Orubblig attityd) -projekt och priset i Säkra arbetssätt tillföll grenen Närvårdare.

Mästare-priset i Hållbar utveckling som Skills Finland beviljat erhöll grenen Rengöringsservice, som segrare i den av Skills Finland och Företagarna i Finland arrangerade tävlingen i företagsamhetsundervisning belönades Riverias Peruuttamaton asenne (Orubblig attityd) -projekt och LokalTapiolas pris i Säkra arbetssätt tillföll grenen Närvårdare.

Mer info

Kommunikationschef

Marsa Jurvakainen

marsa.jurvakainen@osao.fi

050 336 6704

Tävlingsledare

Sauli Jaara

sauli.jaara@osao.fi

040 033 0587

Mästare-tävlingschef

Petri Hörkkö

petri.horkko@skillsfinland.fi

050 523 9696

Du är möjligen intresserad av

Tre grenar gör upp om Mästare2021-medaljerna i Kalajoki den 31.8–1.9.2021

Finalen i Mästare2021-tävlingen arrangerades decentraliserat på tolv olika platser i […]

Mästarnas Mästare Noora Salo vill vara en bra förebild

Noora Salo, studerande vid Perho Liiketalousopisto, valdes till nya ambassadör […]

Tävlingsledare Sauli Jaara: TACK!

Mästare2021-tävlingarna är nu bakom oss. Evenemanget kulminerade i avslutningsceremonin den […]

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.