Evenemangsinfo

På grund av Coronapandemin kommer storevenemanget Mästare2021 att förverkligas på ett nytt sätt den 18–20.5.2021. Evenemanget kommer förvisso att samla landets mest lysande yrkesproffs för att tävla om FM-medaljer i yrkesskicklighet, men istället för ett enda stort publikevenemang så arrangeras tävlingen decentraliserat vid yrkesläroanstalterna i Norra Finland.

Välkommen med i det virtuella evenemanget!

Trots de speciella omständigheterna kring finalarrangemanget, så medför också den nya situationen nya möjligheter – publiken kan ta del av evenemanget virtuellt både i Finland och utomlands. Det virtuella evenemanget är gratis och öppet för alla. Kom med och följ tävlingarna och sidoevenemangen, bekanta dig med alla strålande yrken och heja på alla lysande ungdomar.

Mästare är Finlands största evenemang inom yrkesutbildningen. Ungdomar som fyllt max 21 år tävlar då om FM-medaljer i yrkesskicklighet. Under detta tredagars storevenemang kan man också följa MäsarePLUS, för tävlande i behov av särskilt stöd samt Mästare9-tävligen där grundskolans klasser 7–9 tävlar i uppgifter som kräver både händighet och tekniskt kunnande. I några grenar deltar också internationella tävlande. En del av tävlingsgrenarna är utan åldersgräns (florist, möbelsnickare, anläggning av grönområde och infrabyggande).

Över 500 strålande yrkestalanger deltar!

Evenemanget är gratis och öppet för alla!

Mästare2021-evenemangets teman är att jobba tillsammans, att främja jämlikhet, livslångt lärande och ansvar.

Evenemanget slogan är Utstråla kunskap!

Vi väntar oss 50 000 besökare – kom du också!

Evenemanget Mästare2021 Uleåborg, arrangeras av Norra Finlands yrkesläroanstalter gemensamt med samarbetspartners. Huvudansvaret för evenemanget ligger på Koulutuskuntayhtymä OSAO. Verksamheten med yrkesskicklighetstävlingar i Finland koordineras av Skills Finland r.f.

Evenemangets huvudsamarbetspartners

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.