P1 Logistik / Final
Finalister
Pinja Immonen
Ammattiopisto Luovi
Tuukka Kinnunen
Ammattiopisto Luovi
Riku Kuukkanen
Ammattiopisto Spesia
Sami Leino
Kiipulan ammattiopisto
Antti Mört
Ammattiopisto Spesia
Kristian Rautiainen
Ammattiopisto Live
Finalplats
Ammattiopisto Luovi
Varikkotie 7, 91500 Muhos
Tävlingsuppgifter
1. MOTTAGNING OCH HYLLSÄTTNING ANKOMMANDE GODS (max.50p)
Uppgiften är att ta emot ankommande gods och lägga in det på hyllor:
- mottagning av godset till lagret
- kontroll av det ankommande godset
- ”taggnings”-märkning av varorna i lagersystemet WüCon
- hyllsättning av godset i lagersystemet WüCons skåp
I arbetet ska den tävlande beakta arbetssäkerhet, kundservice, ergonomiskt arbetssätt samt hållbar utveckling.
Efter arbetet gör den tävlande efterarbeten och bedömer sitt arbete. Domarna ger respons på arbetet.
2. INSAMLING OCH DISTRIBUTION AV VAROR (max.50p)
Uppgiften är att samla in varor enligt arbetsorder och avlämna dem till korrekta arbetsstationer.
- plockning av varor enligt beställningslistor
- Produkter som plockas från lagersystemet WüCons skåp behöver inte antecknas, men produkter som plockas från andra ställen antecknas i lagersystemet och distributionslistor över dem skrivs ut i ett fack
Grenens tidtabell
Final 18-20.5.2021
Tävlingsdag 1, tisdag 18.5.2021:
- kl. 08.00 – 10.00: reservtid för anmälning (via nätet 2 dygn före tävlingen).
- kl. 10.00 – 11.00: inledande presentationer och man får bekanta sig med tävlingsplatsen (valfritt)
- kl. 11.00 – 12.00: lunch
- kl. 12.00 – 13.00: inledande presentationer och man får bekanta sig med tävlingsplatsen (gemensam för alla)
- kl. 13.00 – 13.30: kaffe
- kl. 14.00 – 14.45: öppningsceremoni
- kl. 15.00 – 18.00: uppgift 1, 3 tävlande
Tävlingsdag 2, onsdag 19.5.2021:
- kl. 08.00 – 08.20: anmälning och kaffe
- kl. 08.30 – 11.30: uppgift 1, 3 tävlande
- kl. 11.30 – 12.30: måltid
- kl. 12.30 – 13.30: uppgift 2, 1 tävlande
- kl. 13.30 – 14.00: kaffe
- kl. 14.00 – 16.00: uppgift 2, 2 tävlande
Tävlingsdag 3, torsdag 20.5.2021:
- kl. 08.00 – 08.20: anmälning och kaffe
- kl. 08.30 – 11.30: uppgift 2, 3 tävlande
- kl. 11.30 – 12.30: måltid
- kl. 12.30 – 15.00: gemensam diskussion och kaffe (kontroll och registrering av resultaten)
- kl. 15.00 – 16.30: avslutningsceremoni, utdelning av deltagardiplom och priser
Material och maskiner
Tävlingsarrangören skaffar till tävlingsplatsen.
Arbetsredskap, maskiner och apparater, skyddsutrustning samt tävlingsmaterial som behövs i uppgiften.
Praktiska råd
Den tävlandes utrustning är de arbets- och skyddskläder samt skyddsskor som den egna läroanstalten gett med, och dessa utgör en del av tävlingsuppgiftens bedömning.
Det är tillåtet att använda personliga hjälpmedel under tävlingen förutsatt att man meddelat om detta på förhand eller reglerna godkänner dem.
Identitetsbevis för identifiering.
Domare
- Jouni Kyllönen, Keslogistiikka, Kesko Oyj
- Matti Supperi, Wurth Oy
- Harri Kalliokoski, Wurth Oy
- Jussi Mäki, Wurth Oy (videotuomari ja asiantuntija-selostaja)
Uppgiftens moduler och bedömningskriterier
Modul A/Mottagning och hyllsättning ankommande gods
Tidtabell och poäng
Tisdag 18.5.2021 och onsdag 20.5.2021
Poäng: | 50 p |
Mottagning och hyllsättning av gods
Bedömningskriterier
1. Arbetets inledning (4 p)
- att bekanta sig med arbetsanvisningen (2 p)
- att bekanta sig med arbetsredskapen (2 p)
2. Arbetet (22 p)
- systematiskt arbete (2 p)
- arbetssäkerhet (4 p)
- mottagning av gods (8 p)
- hyllsättning av gods (8 p)
3. Hållbar utveckling (6 p)
- ekonomiskt arbetssätt och framskridande (3 p)
- återvinning och sortering av avfall (3 p)
4. Ergonomi (4 p)
- arbetsställningar i olika situationer (4 p)
5. Arbetets kvalitet (10 p)
- mottagning av gods (5 p)
- hyllinläggning av gods (5 p)
6. Självbedömning (4 p)
- självbedömning och utveckling av det egna arbetet (4 p)
Modul B/Insamling och distribution av varor
Tidtabell och poäng
Onsdag 19.5.2021 och torsdag 20.5.2021
Poäng: | 50 p |
Insamling och distribution av varor
Bedömningskriterier
1. Arbetets inledning (4 p)
- att bekanta sig med arbetsanvisningen (2 p)
- att bekanta sig med arbetsredskapen (2 p)
2. Arbetet (22 p)
- systematiskt arbete (2 p)
- arbetssäkerhet (4 p)
- plockning av gods (8 p)
- avlämnande av gods (8 p)
3. Hållbar utveckling (6 p)
- planmässigt och ekonomiskt arbetssätt och framskridande (3 p)
- återvinning och sortering av avfall (3 p)
4. Ergonomi (4 p)
- arbetsställningar i olika situationer (4 p)
5. Arbetets kvalitet (10 p)
- plockning av gods (5 p)
- förpackning och distribution av godset (5 p)
6. Självbedömning (4 p)
- självbedömning och utveckling av det egna arbetet (4 p)