Siemens mukana Taitajista aina kansainvälisiin kilpa-areenoihin asti

Vuonna 1847 perustettu Siemens on kasvanut oman aikansa ”autotalli-startupista” yhdeksi maailman johtavista yrityksistä sähköistyksen, automaation ja digitalisaation saralla. Aseman saavuttamiseen ja pitämiseen tarvitaan paljon työtä, huippuosaamista, kykyä reagoida markkinoiden muutoksiin ja halua olla paras. Panostus innovaatioihin ja tuotekehitykseen on ollut yksi avain menestykseen. Hyvä esimerkki muuntautumisessa on, että digitalisaation myötä Siemens on noussut lyhyessä ajassa myös ohjelmistopuolen top 10 -yrityksiin globaalisti.

Oppilaitosyhteistyöllä on pitkät perinteet Siemensillä. Tällä haluamme varmistaa, että tulevaisuuden työntekijät pääsevät käsiksi tuotteisiimme ja ratkaisuihimme jo opiskeluaikanaan. Yhteistyöhön kuuluvat myös mielenkiintoiset projektit, joita olemme tehneet paljon eri oppilaitosten kanssa. Yksi mielenkiintoisimmista on Hämeen ammatti-instituutin opetusmeijerin digiloikka, jossa modernisoimme vanhan meijerin automaatiolaitteet ja teimme meijeristä digitaalisen kaksosen. Digitaalisella kaksosella opiskelijat pystyvät harjoittelemaan meijerin prosessien ajamista etukäteen ilman meijeriin menoa. Voit tutustua projektiin tarkemmin katsomalla alla olevan videon:

Yhteistyöprojekti: Hämeen ammatti-instituutin opetusmeijerin digiloikka

Ammattitaitokilpailut ovat tärkeä osa oppilaitosyhteistyötä. Kilpailujen avulla kehitämme alan huippuopiskelijoista entistä osaavampia yhdessä oppilaitosten kanssa tarjoamalla koulutusta ja viimeisimmät teknologiat. Olemme mukana myös EuroSkills- ja WorldSkills-kilpailuissa, joten mahdollistamme kilpailijalle jatkuvan oppimispolun aina Taitaja-kilpailusta kansainvälisiin mittelöihin asti.

Ville Torvinen, oppilaitosvastaava
Siemens

Kuva: Siemens

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Asentajasta asiantuntijaksi

Haastattelimme yhteistyökumppanimme Linden pohjoisen alueen myyntivastaavaa Jyrki Hannilaa Taitaja-kilpailuun, yritysyhteistyöhön […]

Hyvä tästä tulee

Semifinaalit lähestyvät. Aivan oikein, lähestyvät ne Taitaja2021-finaalitkin. Olemme uuden edessä. […]

Taitaja9 testaa kilpailijoita tällä kertaa verkon välityksellä

Yläkoululaisten nokkeluutta ja näppäryyttä testaava Taitaja9-kilpailu järjestetään kuluvalla kaudella poikkeuksellisesti […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.