N5 Luonto- ja ympäristöala

Näytöslajissa esitellään luonto- ja ympäristöalan koulutusta ja alan työtehtäviä. Näytöslaji liittyy luonto- ja ympäristöalan perustutkintoon, jonka tutkintonimike on ympäristönhoitaja.

#taitaja2021 #luontojaympäristöala

Yleiskuvaus näytöslajista

Luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, tutkintonimike ympäristönhoitaja on näytöslaji, josta ei järjestetä kilpailua. Näytöslajissa esitellään ympäristönhoidon koulutusta ja samalla tuodaan esille ympäristönhoitajan työtehtäviä.

Ympäristönhoitaja osaa toimia ympäristön kunnostamisen, rakentamisen, hoidon, neuvonnan, seurannan ja jätehuollon sekä kierrätyksen työtehtävissä. Ympäristönhoitaja osaa liikkua ja työskennellä luonnossa kestävällä tavalla ja valita työkohteeseen sopivat menetelmät. Ympäristönhoitaja osaa selvittää ympäristön tilaa, valita sopivia hoitotoimenpiteitä ja toimia luonnossa vastuullisesti, itsenäisesti ja turvallisesti. Tärkeimpiä työvälineitä ovat mönkijä, moottorikelkka, pienmetsäkoneet, moottori- ja raivaussaha.

Ympäristönhoitaja työskentelee rakentamattomassa ja rakennetussa luonnonympäristössä monenlaisissa työtehtävissä.

Ympäristöalan ammattilainen hallitsee jätehuollon työtehtävät, metsässä tehtävät mekaaniset ja koneelliset työtehtävät, retkeilyalueiden, matkailuympäristöjen, ulkoilualueiden rakentamisen ja huoltotyöt, hirsirakentamiseen liittyviä tehtäviä sekä erilaisissa ympäristökohteissa työskentelyn.

Lajivastaavat

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.