Tietoa kilpailijalle

Tervetuloa Taitaja2021-finaaliin 18.-20.5.2021!

Taitaja-tapahtuma järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisella tavalla, sillä finaalit hajaantuvat 13 paikkakunnalle ympäri Suomen. Tältä sivulta löydät tapahtumaan liittyvää yleistä tietoa. Tarkemmat lajikohtaiset tiedot ja aikataulut löydät lajisi finaalisivulta.

Yleisö pääsee seuraamaan tapahtumaa ja kilpailusuoritustasi verkkolähetysten avulla virtuaalisessa tapahtumaympäristössä. Virtuaalisen Taitaja-tapahtuman ohjelma löytyy verkkosivuiltamme: https://taitaja2021.fi/fi/tapahtumaohjelma/.

Kilpailupäivien yleinen aikataulu

TIISTAI 18.5.2021
10.30–13.00Kilpailijoiden, tuomareiden ja lajin toimijoiden yhteistoiminta
lajialueilla, tutustuminen lajialueeseen
14.00–14.50Avajaiset / virtuaalilähetys
15.00–19.45Ammattitaidon SM-kilpailut, 1. kilpailupäivä
KESKIVIIKKO 19.5.2021
8.30–17.30Ammattitaidon SM-kilpailut, 2. kilpailupäivä
TORSTAI 20.5.2021
8.30–12.30Ammattitaidon SM-kilpailut, 3. kilpailupäivä
15.00–16.00Palkintojen ja mitalien jako paikkakunnittain
19.00–Päättäjäiset / virtuaalilähetys

Aikataulussa voi olla lajikohtaisia poikkeuksia. Lajikohtaisesta aikataulusta vastaa lajivastaava.

Kilpailupaikkakunnalle ja kilpailupaikalle on hyvä saapua hyvissä ajoin ennen ensimmäisen kilpailupäivän alkua.

Finaalipaikat

Katso lajien finaalipaikat.

Taitaja2021-tapahtuman terveysturvallisuusohje

Taitaja järjestetään kilpailijoiden ja toimijoiden turvallisuudesta huolehtien. Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon tartuntariskin torjumiseen tähtäävät toimenpiteet sekä viranomaismääräykset. Nämä toimintaa koskevat ohjeistukset pohjautuvat THL:n ja OKM:n antamiin ajantasaisiin suosituksiin.

Lue terveysturvallisuusohje kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme https://taitaja2021.fi/fi/uutiset/terveysturvallisuusohje/.

Akkreditoituminen

Kaikkien tapahtumaan osallistuvien (kilpailijat, huoltajaopettajat, joukkueenjohtajat, tuomarit ja muut toimijat) on vahvistettava tulonsa Taitaja-tapahtumaan.

Vahvistamisen tekee joukkueiden osalta joukkueenjohtaja, joka ilmoittaa itsensä, kilpailijat ja huoltajaopettajat sähköisen akkreditoitumislomakkeen kautta. Kaikkien henkilöiden ilmoittaminen onnistuu samalla kertaa yhdellä lomakkeella.

Akkreditoitumislomake on avoinna ke 5.5.2021 klo 18.00 saakka.

Ohje joukkueenjohtajalle:

 • Täytä ensimmäisenä omat tietosi.
 • Seuraavan osallistujan pääset lisäämään sivun alareunasta löytyvällä painikkeella (+Lisää osallistuja)
 • Kun olet lisännyt kaikki joukkueesi henkilöt, lähetä lomake Ilmoittaudu-painikkeella.
 • Sähköpostivahvistus ilmoittautumisesta tulee ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Lisätietoja: Johanna Pelkonen p. 050 575 1478, johanna.pelkonen@osao.fi

 

Taitaja2021 Oulu -tapahtumassa tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista 46 eri lajissa.

Yleistä Taitajasta

Haluatko saada uusia kokemuksia ja kehittää omaa osaamistasi? Tahdotko oppia uusia asioita ja verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän kanssa?

Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintojasi. Kilpailuun on yläikäraja: saat täyttää kilpailuvuonna 21 vuotta tai olla sitä nuorempi.

Ammattitaitosi lisäksi kehität muun muassa rohkeuttasi, paineensietokykyäsi, pitkäjänteisyyttäsi sekä sosiaalisia taitojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä!

Semifinaalit

Taitaja-kilpailun semifinaaleja järjestetään ympäri Suomen eri oppilaitoksissa 1.-5.2.2021.

Koronatilanne ja alueelliset rajoitukset ovat vaikuttaneet siihen, että Taitaja2021-semifinaalit on päätetty järjestää uudella tavalla. Opiskelijat osallistuvat semifinaaleihin omissa oppilaitoksissaan, jotta heidän ei tarvitse matkustaa oman opiskelupaikkakunnan ulkopuolelle. 

Ilmoittautumisaika semifinaaleihin on 5.10.-13.11.2020. Ole yhteydessä omaan opettajaasi tai ryhmänohjaajaasi ja kerro kiinnostuksestasi osallistua Taitaja-kilpailuun. Oppilaitokset ilmoittavat opiskelijansa Taitaja-semifinaaleihin keskitetysti joukkueenjohtajan kautta.

Tule näyttämään taitosi Taitajaan!

Kansainväliset kilpailut

Taitajan lisäksi ammattitaidossa voi kilpailla myös EM- ja MM-tasolla. Joka vuosi maailmalle lähtee virallinen ammattitaitomaajoukkue edustamaan Suomea joko EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuissa.

Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue valitaan syksyisin järjestettävien karsintakilpailujen kautta. Kansainvälisellä tasolla kilpaileminen ei vaadi aiempaa kilpailukokemusta, vaikka siitä onkin hyötyä.

Vallitsevan koronapandemian vuoksi syksyksi 2021 suunniteltu WorldSkills Shanghai 2021 -kilpailu siirretään pidettäväksi syys-marraskuussa 2022. Samalla sen nimi muuttuu muotoon WorldSkills Shanghai 2022. Kilpailun tarkemmat päivämäärät päätetään myöhemmin. Kilpailun siirtyminen aiheuttaa sen, että Skills Finlandin jo aloittamat valmistelut joukkueen kokoamiseksi siirtyvät syksyyn 2021.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Tutustu maajoukkueeseen myös osoitteessa ammattitaitomaajoukkue.fi ja somessa #ammattitaitomaajoukkue!

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

 • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
 • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
 • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
 • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
 • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
 • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
 • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.