Oulun kaupunginjohtajan tervehdys: Taitavia osaajia tarvitaan

Toivotan teidät tervetulleiksi Taitaja2021 Oulu -tapahtumaan. Tapahtuma on suuri osaamisen, ilon ja ammattitaidon juhla.

Tänä vuonna kilpailu järjestetään uudella tavalla. Yhden yleisötapahtuman sijaan lajit järjestetään eri ammatillisissa oppilaitoksissa aina Helsingistä Ouluun ja Rovaniemelle, tapahtuman pääpainon ollessa Pohjois-Suomessa. Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti niin Suomesta kuin ulkomailta. Kisojen pääpaikka on Oulu ja erityisesti OSAOn tilat Kaukovainiolla ja Haukiputaalla Oulussa. Taitaja-kilpailuun osallistuu ammattiopistojen opiskelijoita, erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita sekä yläkoululaisia. Suomi on ainut maa, jossa ammattitaitokisat järjestetään tänä vuonna suunnitellusti, mutta uudella ja turvallisella tavalla.

Tavoite on nostaa tapahtuman myötä esille kädentaitojen merkitystä; opiskelijoiden osaaminen, vahvuudet ja niiden kehittäminen ovat tapahtuman keskiössä. Oheistapahtumina pidettävissä kansallisissa ja kansainvälisissä seminaareissa pohditaan, miten ammatillista koulutusta ja jatkuvaa oppimista tulisi kehittää.

Oppivelvollisuusikä nousee tänä vuonna 18 vuoteen, mutta oppivelvollisuusiän jälkeenkin on hyvä kehittää osaamista. Jatkuva, elinikäinen oppiminen on meille kaikille tärkeää.  Maailma muuttuu nopeasti, emmekä tiedä, millaisia ammatteja tulemme vielä tulevaisuudessa tarvitsemaan. Se on varmaa, että taitaville osaajille on jatkossakin töitä ja mahdollisuuksia tarjolla.

Yritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa ammatillisesta koulutuksesta valmistuneita osaajia, kädentaitajia ja tulevaisuuden tekijöitä. Tarvitsemme osaavia tekijöitä erityisesti täällä pohjoisessa. Kemiin rakentuva biotuotetehdas, Raahen suunnitelmat hiilivapaan teräksen kehittämiseksi, Tulevaisuuden sairaala Oulussa sekä Oulun kaupungin kehittämishankkeet ovat esimerkkejä monista työllistymismahdollisuuksista. Yritykset, kaupunki ja maakuntien muut kunnat tarvitsevat osaavaa henkilökuntaa. Ja niin tarvitsee koko Suomi – osaaminen on kilpailukykymme ja elinvoimamme ehto.

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

WinNova – tutustu ensi vuoden Taitajiin

Teemalla #työniloa vuoden päästä Satakunnassa – Tervetulloo Porrii 16.-19.5.2022! Satakunnassa […]

GROHE mukana Taitaja-tapahtumassa

GROHE on perustettu vuonna 1936 ja on tänä päivänä Euroopan […]

Vastuullisuus ohjaa Vähälän toimintaa

Vähälä Yhtiöt on logistiikka-alan edelläkävijä Suomessa. Vuonna 1937 perustetusta yhden […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.