Sataedu: Taitaja-tapahtuma tarjoaa paljon

Odotusta, jännitystä ja menestystä – Taitaja-tapahtuma tarjoaa paljon. Sataedussa on valmistauduttu kevään Taitaja-tapahtumaan innokkaasti kuten aina. Erilaiset olosuhteetkaan eivät ole hiljentäneet nuorten ammattiin opiskelevien ja ammattilaisten vauhtia.

Niin meneillään olevaan kuin myös aiempiin kilpailuvuosiin on mahtunut odotusta, jännitystä ja menestystä. Tässä muutama esimerkki: Samu Lahti sai hyvät vauhdit uralleen Taitaja-kilpailusta. Sanni Lehtilällä on edessään finaali ja sen tuomat mahdollisuudet. Paavo Tyrkkö puolestaan on jo hankkinut kilpailukokemusta opintojensa alussa.

Pahvi-Samu menossa mukana

Opinto-ohjaaja Johanna Rantalaisen Taitaja-muistojen kärkijoukkoon kuuluu ehdottomasti Samu Lahden kilpataival. Opettajien väsymätön ylipuhuminen sai Samun lopulta osallistumaan Taitaja-kilpailuun. Jatko-opinnoistaan viime vuonna sähköinsinööriksi valmistunut Samu saavutti Turussa 2015 Taitaja-finaalissa automaatioasennuslajissa hopeaa.

Aluksi vastahakoinen osallistuja kasvoi nopeasti määrätietoiseksi kilpailijaksi. Abu Dhabin WorldSkills kilpailussa 2017 hänen sijoituksensa oli kolmastoista ja vuotta myöhemmin Budapestin EM-kilpailussa kolmas. Mielellään Sataedua edustanut Samu sai opiskelu- ja valmennuskiireidensä vuoksi itselleen sijaisen, pahvi-Samun. Se hoiti tehtäviä muun muassa SuomiAreenan tapahtumassa Porissa silloin, kun Samu ei ollut itse paikalla. Pahvi-Samu on ehtinyt aina tarvittaessa myös Johanna Rantalaisen työkaveriksi kouluvierailuille.

Sanni ja lyhyet kynnet

Sataedusta kosmetologiksi valmistunut Sanni Lehtilä sai finaalipaikkansa monin tavoin totutusta poikenneesta semifinaalista. Koska oppilaitoksissa järjestettyihin semifinaaleihin ei koronarajoitusten vuoksi voinut kutsua ulkopuolisia asiakkaita, tulivat esimerkiksi käsihoitoihin asiakkaiksi ne sataedulaiset, joiden kädet eivät juuri silloin olleet työntäyteiset.

Sanni sai arvonnassa hoidettavakseen pari kuukautta innokkaasti remontoineen asiakkaan. Samaa vauhtia kuin tämän remontoimat tilat olivat komistuneet, olivat kädet vastaavasti kurjistuneet. Haastava tilanne, vaan lohjenneet kynnet ja kuivat kynsinauhat kaunistuivat Sannin hoidossa hyvin. Erittäin hyvin, siis finaalipaikan arvoisesti.

Kurkistus kilpailuun jo opintojen alussa

Harva elokuussa opintonsa aloittanut opiskelija kilpailee jo heti helmikuussa Taitaja-semifinaaleissa. Autoalan opiskelija Paavo Tyrkölle kävi näin. Valmistautuminen sujui hyvin harjoittelemalla tehtäviä ennakkoon. Käytännön tehtävä tuntuikin tulevasta ajoneuvoasentajasta kilpailutilanteessa melko helpolta, mutta teoriaosuus olikin sitten jo haastava. Vielä ei siis finaalipaikka Oulun Taitaja-tapahtumaan auennut.

Nyt halu oppia uutta vie eteenpäin. Paavo kertoo opiskelun olevan mielenkiintoista ja sujuvaa. Kuulostaa siis siltä, että hänen Taitaja-kokemukset eivät jää vain ensimmäiseen vuoteen, vaikka hän itse toppuuttelee, että on vielä vaikea sanoa kilpailu-uran jatkosta enempää.

Taitajat2022 Porissa

Oulun Taitaja-tapahtuman jännittävien hetkien jälkeen siirrämme katseet Poriin. WinNova ja Sataedu järjestävät yhteistyössä ensi vuoden tapahtuman. Järjestäjien lisäksi myös kilpailijat ja tehtävät vaihtuvat, mutta odotus, jännitys ja menestys jatkavat matkassa mukana. Jälleen ensi vuonna Porissa nähdään taitajia ja luodaan tarinoita.

Jutun kuvat:

Opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen pahvi-Samun kanssa, kuvaaja Jaana Kirkkala
Kosmetologi Sanni Lehtilä, kuvaaja Karoliina Fisk
Opiskelija Paavo Tyrkkö, kuvaaja Juha Levonen

Teksti:
Jaana Kirkkala

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

WinNova – tutustu ensi vuoden Taitajiin

Teemalla #työniloa vuoden päästä Satakunnassa – Tervetulloo Porrii 16.-19.5.2022! Satakunnassa […]

GROHE mukana Taitaja-tapahtumassa

GROHE on perustettu vuonna 1936 ja on tänä päivänä Euroopan […]

Vastuullisuus ohjaa Vähälän toimintaa

Vähälä Yhtiöt on logistiikka-alan edelläkävijä Suomessa. Vuonna 1937 perustetusta yhden […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.