Taitaja rakentuu kumppanuuksista

Taitaja eli ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu järjestetään vuosittain eri puolilla Suomea.

Koronapandemia sai aikaan sen, että 40 000 kävijän suurtapahtuma Taitaja2020 Jyväskylä jouduttiin perumaan. Taitaja-kisojen valmistelu- ja vetovastuu lankesi yllättäen jo maaliskuussa meille, vuoden 2021 kilpailujen järjestäjälle.

Taitaja-tapahtuma on ensi vuoden toukokuussa Oulussa. Tapahtuman pääpaikka on Ouluhalli ja sen ympäristö. Taitaja toteutetaan yhteistyössä Pohjois-Suomen ammatillisen koulutuksen järjestäjien ja työelämän kanssa. Järjestelyiden vetovastuu on Koulutuskuntayhtymä OSAOlla.

Yritys hyötyy monella tavalla

Kevään tilanne on ollut monille yrityksille shokki. Yritykset olivat solmineet kumppanuussopimuksia Taitaja2020:n kanssa, ja nyt suunnitelmat menivät täysin uusiksi. Kaikesta huolimatta yrityksillä on intoa ja tahtoa katsoa koronan jälkeiseen aikaan. Monet ovat ilmaisseet tahtonsa tulla mukaan Taitaja2021 Oulu -tapahtumaan.

Työelämä hyötyy Taitajasta monella tavalla. Yritykset osallistuvat tuomarointiin sekä materiaalien ja koneiden toimittamiseen kilpailupaikalle. Taitajan myötä työelämä pääsee vaikuttamaan siihen, mitä ja miten ammatillisissa oppilaitoksissa opetetaan. Yrityksellä on Taitajassa tilaisuus esittäytyä nuorille varteenotettavana työnantajana ja rekrytoida nuoria huipputekijöitä suoraan koulusta työelämään.

Odotamme sekä alueellisten että kansallisten yritysten kanssa hyvää yhteistyötä tapahtuman järjestämisessä.

Huiput koolla

Ammattitaitokilpailut tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuden testata kädentaitojaan alansa Suomen huippujen kanssa. Taitajaan pyrkii joka vuosi noin 1 500 nuorta, joista loppukilpailuihin selviää noin 450 parasta. Nuori saa jo pelkästään finaalipaikasta varsin merkittävän meriitin työnantajien piirissä. Kisoihin ei pääse sattumalta, vaan siihen tarvitaan taitoa ja tahtoa.

Taitaja-tapahtuma toimii siltana työelämän ja koulutuksen sekä nuoren ja työpaikan välillä. Lisäksi kisat ovat nuorelle itsensä kehittämisen väline ja monelle askel maailmanmestaruuskilpailuihin saakka.

Tapahtuman järjestämistä edeltävät koulutukset, valmistelut, yhteistyö ja muu oheistoiminta. Ne kehittävät ammatillista koulutusta ja itse kolmipäiväinen tapahtuma on vain jäävuoren huippu.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Asentajasta asiantuntijaksi

Haastattelimme yhteistyökumppanimme Linden pohjoisen alueen myyntivastaavaa Jyrki Hannilaa Taitaja-kilpailuun, yritysyhteistyöhön […]

Hyvä tästä tulee

Semifinaalit lähestyvät. Aivan oikein, lähestyvät ne Taitaja2021-finaalitkin. Olemme uuden edessä. […]

Taitaja9 testaa kilpailijoita tällä kertaa verkon välityksellä

Yläkoululaisten nokkeluutta ja näppäryyttä testaava Taitaja9-kilpailu järjestetään kuluvalla kaudella poikkeuksellisesti […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.