Gradia: Alumnit rakentavat siltoja opiskelun ja työelämän välille

Rakennamme Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiassa parhaillaan alumnitoiminnan mallia. Alumnilla tarkoitetaan oppilaitoksissamme tutkinnon suorittanutta henkilöä. Koulutuskuntayhtymän 60-vuotisen historian aikana oppilaitoksistamme on valmistunut tuhansia eri alojen ammattilaisia.

Alumnitoiminta on jo pitkään ollut osa korkeakoulujen toimintaa. Gradiassa haluamme kytkeä alumnit osaksi opiskelun ja työelämän välistä yhteistyötä myös toisella asteella. Alumnitoiminta muodostaa osaajien ja yhteistyön verkoston, joka hyödyttää kaikkia; alumneja, nykyisiä opiskelijoitamme, työelämää ja henkilökuntaamme – koko Gradia-yhteisöämme.

Valitsemme vuosittain vuoden alumnin, joka on toiminnallaan edistänyt keskisuomalaisen toisen asteen koulutuksen arvostusta ja tunnettuutta. Gradian ensimmäinen ammatillisen koulutuksen vuoden alumni on Valtteri Paltamaa, joka on valmistunut kokiksi vuonna 2017.

Nuoresta iästään huolimatta Paltamaa on menestynyt kokki ja kehittynyt urallaan nopeasti. Yhtenä kehittymisväylänä hänellä on toiminut alan kilpailuihin osallistuminen ja niissä menestyminen. Paltamaa on voittanut Chaîne des Rôtisseurs Finlande’n järjestämän alle 27-vuotiaiden nuorten kokkien SM-kilpailun 2020. Hänellä on myös Taitajissa pokattu pronssimitali vuodelta 2017.

”Kiteyttäisin kilpailutoiminnan merkityksen kolmeen näkökulmaan: ammattitaidon kehittyminen, verkostoituminen ja näkyvyys. Kilpailuihin harjoitellessa hioin osaamistani ja tekniikoita perusteellisemmin ja monipuolisemmin kuin tavallisissa opinnoissa olisi ollut mahdollista. Kilpailutoiminnassa rakentuu arvokkaita verkostoja ja saa näkyvyyttä omalle osaamiselle. Tästä kaikesta on apua työelämässä”, Valtteri Paltamaa kertoo.

Nyt kisaavat Taitaja-kilpailijat ovat tulevaisuuden alumneja, esikuvia ja työelämäyhteistyön rakentajia. Gradia toivottaa Taitaja-kilpailijat mukaan osaajien verkostoon ja toivottaa menestystä kilpailuun!                                                        

Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia uudistaa oppimista ja työelämää. Luomme kaikenikäisille opiskelijoille ja yritysasiakkaille mahdollisuuksia oman osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseen. Opiskelijoita meillä on 21 000 ja henkilöstöä 1100. Gradiaan kuuluvat ammatilliset oppilaitokset Gradia Jyväskylä ja Gradia Jämsä sekä Gradia-lukiot Jyväskylän Lyseon lukio, Schildtin lukio ja Jyväskylän aikuislukio.

Jenni Hyvärinen

Kirjoittaja on Gradian yhteyspäällikkö

Kuvateksti: Gradian vuoden alumni Valtteri Paltamaa on menestynyt myös Taitajissa. Hän on hyötynyt urallaan kilpailutoiminnan tuomista verkostoista ja näkyvyydestä.

Kuva: Pia Tolonen

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

WinNova – tutustu ensi vuoden Taitajiin

Teemalla #työniloa vuoden päästä Satakunnassa – Tervetulloo Porrii 16.-19.5.2022! Satakunnassa […]

GROHE mukana Taitaja-tapahtumassa

GROHE on perustettu vuonna 1936 ja on tänä päivänä Euroopan […]

Vastuullisuus ohjaa Vähälän toimintaa

Vähälä Yhtiöt on logistiikka-alan edelläkävijä Suomessa. Vuonna 1937 perustetusta yhden […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.