Four Reasons mukana matkalla kohti unelmia

Hiusalalla menestyäkseen vaaditaan jatkuvaa janoa uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen. Itsensä kehittämisen on tarkoitus inspiroida sekä antaa eväitä oman ammattitaitonsa kartuttamiseen. Parhaimmillaan kouluttautumisella pystyy erottumaan kilpailijoista ja kehittämään samalla myös omaa ammatti-itsetuntoa. Me Four Reasonsilla haluamme auttaa kampaamoalan opiskelijoita menestymään ja haluamme, että olet aidosti ylpeä siitä mitä teet!

Four Reasons -koulutustiimi koostuu pitkän linjan kampaamoalan ammattilaisista, joista suurin osa toimii samalla myös itsenäisinä kampaamoyrittäjinä. Tiedämme myös, että kouluttautumisen lisäksi tärkeässä roolissa tiellä kohti menestystä ovat hyvät ja laadukkaat luottotuotteet. Tuotteet, jotka helpottavat työn tekemistä, mutta antavat tilaa myös luovuudelle. Taitaja2021-hiusalan finaalityöt toteutetaan käyttämällä muun muassa Four Reasons Optima ja Luxima -ammattilaisvärejä sekä Four Reasons Professional -tuotesarjan pesu- ja muotoilutuotteita. Tuotteet on kehitetty yhdessä kampaajien kanssa. Koulutustiimimme kokenut konkari Antero Lahtinen on mukana Taitaja2021-tuomaristossa. Lue alta Anteron vinkit finaaliin!

Four Reasons -kouluttajat Harri Paananen ja Antero Lahtinen tekemässä Four Reasons Luxima -värisarjan koulutusvideoita.

Anteron vinkit hiusalan finaaliin

Kollegat ovat kuvailleet Anteroa näin: ”Taitava tyyliniekka ja leikkausguru, jolle hiustenleikkaaminen on sydämen asia. Rento ja toiset huomioonottava Antsa on aina hauskaa seuraa – hiusten lisäksi voi päätyä juttusille vaikkapa ruokavaliosta!”. Kysyimme Anterolta vinkit toukokuun finaaliin.

Mihin tuomaristo kiinnittää huomiota valitessaan voittajatyötä?

Mallityön mallinmukaisuus on ensisijainen tuomarointiperuste. Mutta varsinkin leikkauksen osalta yritän aistia ja katsoa myös sitä, miten hyvin kilpailija ymmärtää eri leikkaustekniikoita ja miten hyvin mallityön perusteella osataan valita oikea tekniikka oikeaan kohtaan.

Mitä osaamista kilpailun voittamiseen tarvitaan?

Erinomaisen kyvyn ymmärtää muotoja, tekniikkaa ja tietenkin myös huolellisuutta työtä toteutettaessa.

Mikä merkitys tuoteosaamisella on finaalityössä?

Erityisesti värien kohdalla väriympyrän ymmärtäminen on tärkeää, koska kilpailijoilla on käytössään vain rajallinen määrä värejä, ja niistä pitää rakentaa mallityössä vaadittu lopputulos. Myös työn viimeistelyssä pitää tuntea käyttämiensä tuotteiden vahvuudet ja ominaisuudet.

Entä luovuudella?

Leikkauksessa luovuudella ei ole tässä kilpailussa valtavasti sijaa, mutta värien kohdalla reseptiikan kohdalla pitääkin olla luova.

Mitä vinkkejä annat yhteistyötukkurin valintaan aloittelevalle hiusalan osaajalle?

Ala on sellainen, että yksityisyrittäjyys on ehdottomasti varteenotettava vaihtoehto. Silloin eteen tulee valinta, minkä tukkufirman kanssa yhteistyötä lähtee tekemään. Kaikilla tukkufirmoilla on varmasti hyvät tuotteet, ja sen takia kannattaakin ottaa huomioon myös paljon muitakin asioita. Itse kiinnittäisin huomiota muun muassa koulutustarjontaan, toimitusten nopeuteen ja luotettavuuteen, laskutuksen joustavuuteen, tuotteiden hintatasoon, kotimaisuuteen ja ekologisuuteen. Tsemppiä kaikille finaaliin!

Me Four Reasonsilla olemme perhe, jossa on tilaa kaikille oman tiensä kulkijoille. Sovit hyvin joukkoon. Kuljemme eturintamassa kannattaen monimuotoisuutta ja puolustamme jokaisen oikeutta kauneuden kokemukseen. Tällä matkalla meitä luotsaavat eteenpäin vastuullisuus, tinkimättömyys laadusta, yhteisön osallistaminen ja loputon innostus uuden oppimiseen.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

WinNova – tutustu ensi vuoden Taitajiin

Teemalla #työniloa vuoden päästä Satakunnassa – Tervetulloo Porrii 16.-19.5.2022! Satakunnassa […]

GROHE mukana Taitaja-tapahtumassa

GROHE on perustettu vuonna 1936 ja on tänä päivänä Euroopan […]

Vastuullisuus ohjaa Vähälän toimintaa

Vähälä Yhtiöt on logistiikka-alan edelläkävijä Suomessa. Vuonna 1937 perustetusta yhden […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.