Puulon mukana Taitaja-tapahtumassa

Huonekalupuusepän euroopanmestari 2016 on tänä vuonna päätuomarina

Jaakko Järvellä on ollut elämässään selvät sävelet: hän on aina halunnut olla puuseppä. Peruskoulun jälkeen ykköstoiveena oli puuseppäopinnot Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa — ja sinne hän myös pääsi. Hyvä opetus innosti nuorta puuseppäopiskelijaa ja verstaalla vietettiin myös monet illat. Hän valmistui puualan artesaaniksi vuonna 2013. Siellä syttyi myös ensimmäinen kipinä kilpailemiseen.

Kun tahtoo kilpailla, siinä haluaa myös menestyä.  Se vaatii ankaraa harjoittelua. Sinkkaliitosten on mentävä kerralla nappiin.  Ei riitä, että on taitava, on oltava myös nopea. Tämä pätee myös yrityselämässä.

Jaakko on testannut taitojaan kilpailuissa ja menestynyt erinomaisesti. Taitaja-kilpailujen jälkeen hän edusti Suomea vuonna 2015 WorldSkills-kilpailussa Brasiliassa, sijoittuen jaetulle kymmenennelle sijalle saaden Medal for Exellence-tunnustuksen.

Seuraavana vuonna EuroSkills 2016-kilpailussa Jaakko voitti Euroopan mestaruuden. Menestys vaativissa kisoissa osoittaa, että ammattitaitoa löytyy. Sen todistaa myös keväällä 2019 saavutettu ylin mahdollinen tutkinto puusepänalalla, puuseppämestaritutkinto.

Jämsänkoskelta kotoisin oleva Jaakko toimii nykyisin Puulon Oy:n toimitusjohtajana. Yritystoimintaa mukaan lähteminen on ollut luontevaa jatkumoa kilpailutoiminnalle. Käsillä tekeminen on edelleen intohimo, vaikka yrityksen pyörittäminen vie ison osan ajasta. Tuotteiden tuotantoon saattaminen vaatii ammattitaitoa ja kykyä nähdä asiat valmistettavuuden kannalta, tähän kilpailutoiminta on tuonut lisävahvuuksia.

Jaakon vetämä Puulon on huonekaluvalmistaja ja massiivipuun moniosaaja Padasjoelta. Yhtiö tunnetaan korkealaatuisista tuoleista, pöydistä, kodinkalusteista ja kaappisängyistä. Alihankinnan osuus on vuosi vuodelta lisääntynyt ja oli viimevuonna noin 70% liikevaihdosta. Puulonin massiivipuuosaamisesta hyötyy alihankinnan kautta lukuisat suomalaiset kalustevalmistajat. Vaikka yrityksen omien tuotteiden ulkomaankauppa on pientä, niin alihankintana valmistettuja tuotteita lähetetään ympäri maailmaa. Kotimaisille kalusteille on kysyntää Amerikkaa, Australiaa ja Japania myöten.

Puulon on tänä vuonna Taitaja-kilpailun pääyhteistyökumppani. Jaakon osallistuminen oman lajinsa päätuomariksi on luontevaa jatkumoa omalle kilpailu-uralle.

teksti: Risto Luoma, Muotoilija AMK, SIOm, Puulon Oy

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

WinNova – tutustu ensi vuoden Taitajiin

Teemalla #työniloa vuoden päästä Satakunnassa – Tervetulloo Porrii 16.-19.5.2022! Satakunnassa […]

GROHE mukana Taitaja-tapahtumassa

GROHE on perustettu vuonna 1936 ja on tänä päivänä Euroopan […]

Vastuullisuus ohjaa Vähälän toimintaa

Vähälä Yhtiöt on logistiikka-alan edelläkävijä Suomessa. Vuonna 1937 perustetusta yhden […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.