Korona-aika toi aivan uudenlaisen Taitaja-ammattitaitokilpailun

Koronapandemia muutti Taitaja-tapahtuman järjestelyjä. Semifinaalit käytiin hajautetusti ja myös finaalitapahtuma tullaan toukokuussa järjestämään uudella tavalla.

Taitaja-semifinaalit on käyty tällä viikolla ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen. Semifinaaleihin ilmoittautui 1520 ammatillista opiskelijaa, ja he suorittivat semifinaalitehtävän omissa oppilaitoksissaan. Semifinaalien parhaat jatkavat toukokuussa järjestettävään finaaliin. Tulokset julkaistaan Taitaja2021-verkkosivuilla helmikuun aikana sitä mukaa kun arvioinnit valmistuvat.

–Koronasta huolimatta semifinaaleissa säteiltiin taitoa. Ympäristöt ja olosuhteet vaihtelivat lajien sisällä hyvin paljon, mutta järjestämiseen oli paneuduttu kaikissa oppilaitoksissa. Kilpailijat olivat motivoituneita ja tasapuolisuudesta oli selvästi pidetty kiinni, arvioi Taitaja2021-kilpailujohtaja Sauli Jaara.

Taitaja2021 Oulu -tapahtumaan voi osallistua verkossa

Taitaja2021 Oulu -tapahtuma järjestetään 18.–20.5.2021 koronapandemian vuoksi uudella tavalla. Yhden ison yleisötapahtuman sijaan kilpailulajit järjestetään hajautetusti Pohjois-Suomen ammatillisissa oppilaitoksissa. Yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan virtuaalisesti Suomesta ja ulkomailta.

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten ammattitaidon Suomen mestaruuksista. Kilpailulajeja on 46, ja niistä kolme on erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeja. Tapahtumassa kilpaillaan myös yläkoululaisten Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna virtuaalipelinä. Lisäksi ohjelmassa on ammatillisen koulutuksen suurseminaari ja kansainvälinen seminaari sekä muita oheistapahtumia.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on lukuisia muita yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Lisätietoja

Taitaja2021 Oulu -kilpailujohtaja

Sauli Jaara

sauli.jaara@osao.fi

040 033 0587

Taitaja-päällikkö

Petri Hörkkö

petri.horkko@skillsfinland.fi

050 523 9696

Lajeja koskeviin kysymyksiin vastaavat lajivastaavat. Katso yhteystiedot Taitaja2021-lajisivuilta.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja2021-tapahtuman info Teamsissä 7.5.

Tervetuloa Taitaja2021-tapahtuman infoon perjantaina 7.5. klo 9.00 – 9.30. Teamsissä […]

Taitaja2021-tapahtuman terveysturvallisuusohje

Yleinen turvallisuus Otamme kaikessa toiminnassamme huomioon tartuntariskin torjumiseen tähtäävät toimenpiteet […]

Nuorten ammattitaitokilpailu Taitaja järjestetään toukokuussa: ”Hienointa tässä kilpailussa on se, että kaikki voittavat”

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa kilpaillaan nuorten […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.