Kokki toimii ruoanvalmistustehtävissä erilaisiin liikeideoihin perustuvissa keittiöissä. Kokki suunnittelee, esivalmistaa, valmistaa ja laittaa esille maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkaille. Ruoanvalmistustehtävissä kokki osaa käyttää ja muokata ruoanvalmistusohjeita. Kokki toimii asiakaspalveluhenkisesti, vastuullisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä kestävän toimintatavan mukaisesti.
Annoksissa ja
menukokonaisuuksissa kokin on huomioitava maun lisäksi esteettiset ja
ravitsemukselliset seikat sekä erityisruokavaliot ja gastronomia. Ruokalajien
valmistamisessa kokki ottaa huomioon hygieenisyyden, ympäristönäkökohdat sekä
omavalvonnan.
Lajin
kilpailutehtävät perustuvat ravintola- ja cateringalan perustutkinnon perusteisiin,
ruokapalvelun osaamisala, kokki, kiitettävän tason vaatimuksiin.
Kilpailutehtävät laaditaan yhdessä työelämän kanssa.
Kilpailu on parikilpailu.
Kilpailijamäärää ei rajoiteta semifinaalissa.