Taitaja2021-semifinaaleiden ilmoittautumisaikaa jatkettu 13.11. saakka

Taitaja2021-semifinaaleiden ilmoittautumisaikaa on jatkettu 13.11.2020 klo 16 saakka. Semifinaaleihin ilmoittautui lokakuun aikana lähes 1 400 opiskelijaa.

Uudenlaiset semifinaalit

Koronapandemian vuoksi Taitaja2021-semifinaalit pidetään kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa helmikuun 2021 alussa. Semifinaalijärjestäjät saavat valmiina kilpailutehtävät ja arviointiohjeet. Perusperiaate on, että semifinaalin järjestäminen ei vaadi ylimääräisiä resursseja, vaan se järjestetään esimerkiksi oppituntien aikana.

Olemme lajikohtaisesti yhteydessä kilpailijoiden huoltajaopettajiin semifinaaleiden järjestämiseen liittyen. Järjestämme lajikohtaiset koulutukset kaikille semifinaalien järjestämiseen ja arviointiin osallistuville tammikuun puoliväliin mennessä.

Ilmoittautumismaksu pysyy ennallaan

Uusi semifinaalimalli ei vaikuta ilmoittautumismaksuihin. Taitajan ilmoittautumismaksu on 240 e / osallistuja, mikä oikeuttaa osallistumaan sekä semifinaaliin että finaaliin. Semifinaalin järjestäjälle maksetaan 100 e / kilpailija. 

Kilpailulajeja 46

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat henkilöt. Taitaja2021-kilpailulajeja on 46, ja niistä kolme on TaitajaPLUS-lajeja. Ikärajattomia lajeja on viisi: viherrakentaminen, floristiikka, infrarakentaminen, puhdistuspalvelu ja huonekalupuuseppä. Ikärajattomiin lajeihin osallistuvien tulee olla ammatillisen perustutkinnon opiskelijoita. TaitajaPLUS-lajeissa ei ole ikärajaa, ja niihin voivat osallistua erityisen tuen päätöksen saaneet opiskelijat. Ilmoittautumishetkellä ilmoittautujan tulee olla opiskelijana ammatillisessa oppilaitoksessa, mutta valmistua saa ennen semifinaaleja.

Taitaja2021 SM-finaali on Oulussa 18.–20.5.2021. Varaudumme finaalitapahtuman osalta erityisjärjestelyihin, joilla takaamme kilpailijoiden terveyden ja turvallisuuden myös koronan aiheuttamissa olosuhteissa.  

Lisätietoja

Taitaja-päällikkö

Petri Hörkkö

petri.horkko@skillsfinland.fi

050 523 9696

Taitaja2021 Oulu -kilpailujohtaja

Sauli Jaara

sauli.jaara@osao.fi

040 033 0587

Lajeja koskeviin kysymyksiin vastaavat lajivastaavat. Katso lajikohtaiset yhteystiedot täältä.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja-tapahtuman mainoskuva, jossa neonkeltaiseen paitaan pukeutunut poika katsoo hymyillen kameraan tumman taustan edessä. Taustalla myös piirrettyjä neonkeltaisia säteitä.

Taitaja2021 Oulu -loppuraportti on julkaistu

Suomi oli yksi harvoista maista, joka järjesti vuonna 2021 kansalliset […]

Kolmen lajin Taitaja2021-mitaleista kisataan 31.8.–1.9.2021 Kalajoella – KATSO TULOKSET

Taitaja2021-kilpailun finaali järjestettiin toukokuussa hajautetusti kahdellatoista paikkakunnalla. Alueellisten koronasuositusten vuoksi […]

Tapahtumasta on kulunut kuukausi – miten kaikki meni?

Taitaja2021-tapahtumasta on nyt kulunut kuukausi. Kokosimme yhteen tuloksia ja päätelmiä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.