Ammattiosaamisen SM-kilpailu Taitaja alkaa tänään

Nuorten ammattitaidon suomenmestaruuskilpailu Taitaja järjestetään 18.−20.5.2021 hajautettuna usealle paikakunnalle. Kolmipäiväinen kilpailu alkaa tänään avajaislähetyksellä ja huipentuu torstaina palkintojenjakoon.

Tänä vuonna Taitaja järjestetään hajautetusti useamman koulutuksen järjestäjän toimesta. Päävastuu tapahtuman järjestelystä on Koulutuskuntayhtymä OSAOlla, mutta mukana on ollut myös seitsemän muuta Pohjois-Suomen ammatillista oppilaitosta.

Yksi näistä on Koulutuskuntayhtymä Brahe, joka järjestää Raahessa pelituotannon ja Ruukissa hevostenhoidon finaalin. Kuntayhtymän johtaja, rehtori Jaana Ritola nostaa esiin Taitajan merkityksen koko ammatillisen koulutuksen kehittämisessä ja ammatillisen osaamisen kohtaamispaikkana.

−Taitaja-kilpailu on opiskelijoille, henkilökunnalle ja yrityksille hieno yhdessä tekemisen ja ammatillisen osaamisen näkyväksi tekemisen mahdollisuus. Yhteistyö muiden oppilaitosten kanssa on sujunut saumattomasti, ja on ollut hienoa päästä järjestämään kilpailuja yhdessä. Myös Koulutuskeskus Brahen opiskelijoita kisaa finaaleissa ennätysmäärä, mikä on hieno osoitus opiskelijoiden osaamisesta, toteaa Ritola.

Seuraa kilpailuja verkossa

Taitaja2021-tapahtumasta lähetetään kolmen päivän aikana yli 70 tuntia lähetystä. Pääset tutustumaan kaikkiin kilpailulajeihin, seminaarien huippupuhujiin ja yhteistyökumppaneihin. Tule mukaan seuraamaan!

• Tapahtuman avajaiset tiistaina 18.5. kello 14.
• Päälähetyksessä mielenkiintoisia vieraita ja parhaita paloja lajeista tiistaista torstaihin.
• Lähetyksiä lajeista tiistaista torstaihin.
• Ammatillisen koulutuksen suurwebinaari keskiviikkona.
• Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako torstaina 20.5. kello 19.

Kirjaudu tapahtuma-alustalle osoitteessa www.taitaja2021.fi. Linkin löydät heti pääsivulta.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman lajialueiden rakentaminen kestää monta päivää. Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland

Tietoa tapahtumasta

Ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma Taitaja järjestetään 18.–20.5.2021. Taitajassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden suomenmestaruuksista 43 lajissa, joista kolme on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnattuna TaitajaPUS-lajeja. Lisäksi mukana on viisi ammattinäytöstä.

SM-kilpailuun pyrkii vuosittain noin 1500 opiskelijaa. Finaaliin karsitaan semifinaaleiden kautta noin 350 parasta. Tapahtumaan kuuluu myös yläkoululaisten leikkimielinen Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna mobiilipelinä. Kilpailun alkukarsintoihin osallistui yli 8000 yläkoululaista.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman teemat ovat yhdessä tekeminen, yhdenvertaisuuden edistäminen, jatkuva oppiminen ja vastuullisuus.

Taitaja2021 Oulu -tapahtuman järjestää Koulutuskuntayhtymä OSAO yhdessä Ammattiopisto Lappian, Ammattiopisto Luovin, Koulutuskeskus Brahen, Koulutuskeskus JEDUn, Lapin koulutuskeskus REDUn, Oulun Palvelualan Opiston sekä Suomen Diakoniaopiston kanssa. Lisäksi mukana on satoja yhteistyökumppaneita. Tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin.

Yhteyshenkilöt

Taitaja2021 Oulu, viestintäpällikkö Marsa Jurvakainen, 050 336 6704, marsa.jurvakainen@osao.fi

Taitaja2021 Oulu, kilpailujohtaja Sauli Jaara, 0400 330 587, sauli.jaara@osao.fi

Taitaja-päällikkö Petri Hörkkö, 050 523 9696, petri.horkko@skillsfinland.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

Taitaja-tapahtuman mainoskuva, jossa neonkeltaiseen paitaan pukeutunut poika katsoo hymyillen kameraan tumman taustan edessä. Taustalla myös piirrettyjä neonkeltaisia säteitä.

Taitaja2021 Oulu -loppuraportti on julkaistu

Suomi oli yksi harvoista maista, joka järjesti vuonna 2021 kansalliset […]

Kolmen lajin Taitaja2021-mitaleista kisataan 31.8.–1.9.2021 Kalajoella – KATSO TULOKSET

Taitaja2021-kilpailun finaali järjestettiin toukokuussa hajautetusti kahdellatoista paikkakunnalla. Alueellisten koronasuositusten vuoksi […]

Tapahtumasta on kulunut kuukausi – miten kaikki meni?

Taitaja2021-tapahtumasta on nyt kulunut kuukausi. Kokosimme yhteen tuloksia ja päätelmiä […]

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.