Kokki osaa toimia ruoanvalmistuksen tehtävissä
erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai
julkisen sektorin toimipaikoissa
Hän valmistaa maukasta, ravitsevaa ja
terveellistä ruokaa huomioiden erityisruokavaliot ja laittaa ruoan esille annoksittain
tai suurelle joukolle.
Ruoanvalmistustehtävissä
kokki osaa käyttää ja muokata ruoanvalmistusohjeita. Kokki toimii
asiakaspalveluhenkisesti, vastuullisesti, kannattavasti ja tuloksellisesti sekä
kestävän toimintatavan mukaisesti.
Ruokalajien
valmistamisessa kokki huomioi hygieenisyyden, ympäristönäkökohdat,
työturvallisuuden, omavalvonnan sekä yhteistyön toiminnassaan
Lajin kilpailutehtävät perustuvat ravintola- ja cateringalan perustutkinnon perusteisiin, ruokapalvelun osaamisalan tyydyttävän tason vaatimuksiin. Tutkintonimike on kokki.
Kilpailu on parikilpailu, joka järjestetään kahden kilpailupäivän aikana. Kilpailijan varustuksena on oman oppilaitoksen antama työvaatetus. Kilpailussa henkilökohtaisten apuvälineiden käyttäminen on hyväksytty, sikäli kuin niistä on ilmoitettu etukäteen tai säännöissä määritetty. Lajin semifinaaliin voi ilmoittautua yksi kilpailupari / oppilaitoksen toimipiste.
Lajin
kilpailutehtävät on suunniteltu työelämän osaamisvaatimukset huomioiden.
TaitajaPLUS-kilpailu on tarkoitettu erityistä tukea tarvitseville ammatillisessa koulutuksessa opiskeleville opiskelijoille.
Lajin semifinaaliin voi ilmoittautua yksi kilpailupari / oppilaitoksen toimipiste.