501 Leipuri-kondiittori / Semifinaali

Aika

Tiistai 2.2.2021

Kilpailupaikat

Semifinaalit toteutetaan kilpailijoiden omissa oppilaitoksissa.

Semifinaali-koordinaattori

Kilpailijamäärä

Tässä lajissa semifinaaleihin osallistuvien määrää ei ole rajoitettu.

Kilpailutehtävät

Kilpailutehtävät perustuvat ammatillisen perustutkinnon valtakunnallisen tutkintojen perusteiden kiitettävään (K5) tasoon. 

Leipuri-kondiittorilajin tehtävässä arvioidaan kilpailijoiden raaka-aineiden käyttöä, työprosessien hallintaa, kädentaitoja, luovuutta sekä ammattilaskujen hallintaa. 

Tehtävissä painottuvat työmenetelmien, -välineiden ja -prosessienhallinta, valmistettavien tuotteiden tasalaatuisuus, määrä ja koko annettujen ohjeiden mukaisesti. Hygieeninen työskentely ja osaaminen ammattilaskuissa arvioidaan myös.

Kaikkien tuotteiden tulee olla syötäviä. 

Päätuomari avaa varsinaisen kilpailutehtävän ja kertoo tarkemmat arviointiperusteet aamun yleisinfossa, joka järjestetään Teamsissa. Kilpailutehtävissä mahdolliset muutokset ilmoitetaan ennen kilpailujen alkamista. 

 Muutokset mahdollisia moduulien tuotteissa.


Lajin aikataulu

Kilpailupäivä klo 8:30 – 16:00

8:30 Saapuminen kilpailupaikalle.
8:45 Kilpailu info sekä ohjeistus kilpailijoille
9:00 – 11:30 Aamupäivän osio (kilpailuaika 2:30).
12:00 Aamupäivän moduulien kilpailutehtävien palautus klo 12:00 mennessä
11:30 – 12:00 Lounas
12:00 – 15:00 Iltapäivän osio (kilpailuaika 3:00)
15:00 – 15:30 Iltapäivän moduulien kilpailutehtävien palautus klo 15:30 mennessä
15:30 – 16:00 Päätuomarin loppuinfo

Materiaalit ja laitteet

Oppilaitoksen tulee hankkia kaikki raaka-aineet kilpailutöiden valmistukseen ja vastattava laitteiden riittävyydestä ja toiminnasta kilpailun aikana. 

Tehtävän moduulit ja arviointikriteerit

Moduuli 1/Sitruunapullien valmistus 

Aikataulu

Pisteet:30 p

Arviointiperusteet

Kaksikymmentä (20) sitruunapullaa valmistetaan annetun valmistusohjeen mukaisesti. Sitruunapulliin käytetään kilpailupaikalla olevia raaka-aineita ja alumiinisia sitruunapullavuokia.  

  • Työprosessin hallinta  
  • Työmenetelmien hallinta  
  • Työn perustana olevan tiedon hallinta (mm. annetun ohjeen noudattaminen ja laatuvaatimukset)  
  • Hygieniaosaaminen 

Moduuli 2/Koristeleipien valmistus  

Aikataulu

Pisteet:28 p

Arviointiperusteet

Kaksi (2) koristeleipää valmistetaan annetun mallin mukaisesti. Leipien valmistusohje ja raaka-aineet annetaan kilpailupaikalla. Leivät koristellaan ja viimeistellään annetun ohjeen mukaisesti.  

  • Työprosessin hallinta  
  • Työmenetelmien hallinta  
  • Työn perustana olevan tiedon hallinta (mm. annetun ohjeen noudattaminen ja laatuvaatimukset)  
  • Hygieniaosaaminen 

Moduuli 3/Spritsaus

Aikataulu

Pisteet:27 p

Arviointiperusteet

Kaksikymmentä (20) samanlaista suklaasta olevaa kuviota valmistetaan annettavan ohjeen mukaisesti.   

  • Työprosessin hallinta 
  • Työmenetelmien hallinta 
  • Työn perustana olevan tiedon hallinta (mm. laatuvaatimukset, tuotteen soveltuvuus tuotantoon ja taloudellinen työskentely) 

Moduuli 4/Laskutehtävät

Aikataulu

Pisteet:15 p

Arviointiperusteet

Ohjeessa olevien mittojen muunnostehtävä. 

  • Hallitsee eri laskujen perusteet

Tehtäväpankki Tehtäväpankki

Voit harjoitella ennakkoon vanhoilla semifinaalitehtävillä, joita löydät Skills Finland ry:n tehtäväpankista.

Lajin yhteistyökumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppanit

  • Lapin koulutuskeskus Redun logo. Linkki Redun verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Lappian logo. Linkki Lappian verkkosivuille.
  • Koulutuskeskus Jedun logo. Linkki Jedun verkkosivuille.
  • Oulun Palvelualan Opiston logo. Linkki OPAO:n verkkosivuille.
  • Ammattiopisto Luovin logo. Linkki Luovin verkkosivuille.
  • Suomen Diakoniaopiston logo. Linkki Suomen Diakoniaopiston verkkosivuille.
  • Skills Finlandin logo, linkki Skills Finlandin verkkosivuille.